Koirien kuvat

Saammeko esitellä: Lissu, Hipsu ja Pikku-Minni.

Tällainen hurmaava seniori-ikään ehtinyt tyttötrio saapui jokin aika sitten yhdistyksemme hoiviin. Pitkät kynnet ja likaiset turkit saimme eläintalolla hoidettua kuntoon, mutta kaikkien kolmen koiran hammaskalusto on remonttia vaille. Hipsu ja Lissu kävivät jo hammaskeijun luona kyläilemässä ja jatkohoitoakin on vielä luvassa. Pikku-Minni on vuorossa seuraavana ja sen hammaskalusto tarvitseekin hieman enemmän kuin pientä pintaremonttia. Iso osa hampaista on kiinni enää hammaskiven varassa.

Pikku-Minniä on siunattu myös luksoituvilla polvilla ja ne täytyy tutkia vielä tarkemmin röntgenkuvin ja mahdollisesti turvautua myös ortopedin apuun. Pikku-Minni on kuitenkin onneksi kevytrakenteinen koira, joten polviongelma ei vaikuta ainakaan tällä hetkellä hidastavan tytön menoa. Tulevaisuudessa on toki kiinnitettävä huomiota oikeanlaiseen ravintoon, nivelvalmisteisiin ja mahdollisesti kivunlievitykseen. Vaikka Pikku-Minnillä onkin ikää jo noin yhdeksän vuotta, koemme, että myös vanhemmat koirat ovat ansainneet leppoisat eläkepäivät silloin kun niiden vaivat ovat hoidettavissa eläinlääketieteellisin keinoin. Perhoskoiran keskimääräinen elinikä on 13-15 vuotta, joten toivomme, että Pikku-Minni saa elää vielä monta vuotta hyvää koiran elämää arvoisessaan kodissa.

Nyt olisimmekin siis käpälä ojossa pyytämässä näiden senioreiden hammashoitoihin tukea. Kaikkien kolmen koiran hammashoidon arvioitu yhteishinta on noin 1500 euroa jatkohoitoineen. Lahjoituksia voi tehdä tämän Facebook-keräyksen kautta, suoraan keräystilillemme FI98 8000 1971 2300 90 tai vaikkapa MobilePayllä numeroon 50139. Pienikin apu otetaan iloisin hännän heilutuksin vastaan. Lämmin kiitos avustasi!
Yhdistyksellämme on voimassa oleva rahankeräyslupa. (Itä-Suomen Poliisilaitos nro RA/2020/5. Toimeenpanoaika ja -alue 8.1.2020-31.12.2021, Itä-Suomen Poliisilaitoksen alue.)

P.S. Koirille etsitään uudet kodit erillisillä kodinetsintäilmoituksilla kunhan terveysasiat on ensin saatu järjestykseen

 

Kuva koirista